Testy kávovarov

Testy kávovarov – Ako si vybrať najlepší kávovar 2016/2017 ?

Testy kávovarov - víťaz testu 2016/2017

Testy kávovarov – víťaz testu

Testy kávovarov 2016 / 2017 – Chcete skvalitniť svoj zážitok z domácej kávy? Tak to ste tu správne!

Máme pre vás víťaza hodnotenia z testov za roky 2015 – 2017 a odkazy na tie najpredávanejšie.

Ak si užívate jeden, alebo aj viac šálok kávy denne, tak by ste rozhodne mali zbystriť. Kávovar totiž celkový zážitok posunie do úplne iných rozmerov.

Základné rozdelenie kávovarov spočíva v druhu kávy, ktorú pripravujú – prekvapkávaná káva alebo espresso.

Prekvapkávaná káva je prelievaná bez zvýšeného tlaku cez papierový filter, prípadne sitko. Výsledkom je veľké množstvo slabšie kávy. Jej výhodou je rýchla príprava.

Espreso je pripravované pomocou presovačov, ktoré sú automatické, alebo manuálne.

Automatické kávovary sa delia podľa druhu prípravy samotnej kávy do dvoch variantov a to variant lacnejšie s použitím tzv. „PODov“ (kps) alebo variant drahšie s mlynčekom zrnkovej kávy.

Výhodou u oboch variantov je ich jednoduchosť prípravy. Kávovary na POD kapsule sú lacnejšie a majú takmer nekonečné možnosti variantov druhov kávy. Kapsule ale zároveň nie sú úplne lacnou záležitosťou.

Plne automatizované kávovary s mlynčekom na zrnkovú kávu sú drahšie, ale poskytujú možnosť prípravy najkvalitnejšej kávy. Poskytujú možnosť experimentovať s rôznymi druhmi kávových zŕn, zo všetkých kútov sveta. Ak ste kávový nadšenci, alebo jednoducho chcete piť tú pravú kávu, potom tento typ je pre vás ako stvorený.

Manuálne kávovary sú záležitosťou skôr pre baristu (odborníkmi v príprave a pitie kávy). Príprava v tomto type kávovaru je o dosť náročnejší, pretože musíme kávu ručne zomlieť a dávkovať (natlačiť).

Dôležitým parametrom pre výber kávovaru je pracovný tlak a teplota vody.

Najlepšie kávovary 2016/2017

Najobľúbenejšie kávovary

Presovača s tlakom vody pod 10 bar nie sú pre prípravu kvalitnej kávy vhodné. Štandardný rozsah tlaku a teploty u kávovarov je 9 – 19 bar.

Správny tlak u presovačov by mal byť 15 bar a teplota vody 90 stupňov Celzia.

Dôležitou súčasťou je príslušenstvo kávovaru. Hlavne tryska na penenie mlieka, ktorá je nevyhnutná pre prípravu latté a cappuccina. Nesmieme zabudnúť na príslušenstvo ako systém na predhrievanie šálok, systém na vyčistenie a odvápnenie kávovaru u manuálnych kávovarov tiež na posúvač a odmerku.

Testy kávovarov – víťaz testu najlepšie kávovar (presovač)

Hľadáte, ktorý kávovar je víťazom testu. Prečítajte si hodnotenia najlepších kávovarov podľa nemeckého Testberichte.de

  • Philips Saeco 8914/09 – 15bar, zrnká, parná tryska, 15,05kg      hodnotenie – 1,0
  • Krups XN 3005 – 19bar, kapsule , parná tryska                             hodnotenie – 1,3
  • DeLonghi EC 680 – 15bar, kapsule , 4kg                                         hodnotenie – 1,5
  • Philips Saeco HD 7546prekvapkávač , 1,2L                                hodnotenie – 1,8
  • Krups Inissia XN1001 – 19bar, kapsule , 2,7kg                              hodnotenie – 2,0

Zobraziť ďalšie informácie o testovaných kávovaroch

Zdroj: Testberichte.de


U nás sú aktuálne najobľúbenejšie (najlepšie hodnoceni) tieto kávovary:

Zobraziť kompletnú ponuku najpredávanejších kávovarov

Dúfame, že sme vám pomohli rozhodnúť sa správne. Domáci kávovar prináša potešenie a úplne nový zážitok z kávy.

Testy kávovarov 2017, Testy kávovarov 2016